2012. május 26., szombat

A baleset

Tegnap hivtak az ovibol, hogy Bodza elesett, es hogy a korme leszakadt, menjek erte. En meg annyira ideges voltam, hogy azt hittem, egy szog ment az ujjaba (ugyanaz a szo), rohantam Somikaval erte, mert persze pont nem volt kocsi, Zs epp akkor vitte vissza a csereautot, es meg nem hoztak a mienket (nekiment egy kamion...)..
Annyira csunya, meg sose lattam ilyen csunya sebesulest, foleg egy egyszeru elesesbol. Zs nagyon merges volt az ovira, de Bobo elmeselese alapjan csak ugy elesett jatek kozben es valami jatek volt a kezeben, az szakithatta neki le. A kis ujja hegyenek az oldala is kiszakadt, ott fityeg oldalra a korme, meg nem is lattam, milyen egy korom..Rendkivul jol viselte, nem is sirt, hideg vizben tartottak az ujjat, ugy is mentunk haza, egy tiszta Danone Activias flakonba tartotta a vizben. A terde is lement csunyan, de az nem veszes, mar lila, lesz az meg hupikek is...
Vittuk a varosi korhazba, na persze csak neztek, miert vittuk mi oda?! miert, hova vigyem?!hat ok ilyen koru gyerekekkel nem foglalkoznak, de ne is vigyuk a watfordi korhazba se, mert ehhez vmi specialis ellatas kell, plasztikai sebeszeti. A bent eltoltott 2 ora alatt sikerult egy rontgent csinalniuk meg bekotozni, es nagy konyorgesre adtak antibiotikumot is. Nem akartak adni ugyanis, hogy majd adnak ma, amikor visszuk reggel 10-re Londonba idopontra..vegul megszant a nover, aki persze ugy beszelt velunk, mint valami eszelosokkel, annyira utalom, kivancsi vagyok, ezt igy oktatjak-e nekik, hogy ebben a hanglejtesben, hangmagassagban es legegyszerubb angollal mondjak, hogy mindenki megertse, vagy ez csak ennek a korosztalynak (kozepkoru angol nover) a sajatossaga. (Hulye angolok, angol hulyek...)
Szoval ellibegett 20 percig fenymasolni egy oldalt, majd 20 perc libeges (nem pehelysulyu persze) a por antibigyo osszemixelese, fel-ala sasszezas csoszogva eszelosen mosolyogva..
Jaaa, persze kerdeztek, adtam-e neki valamit, mondtam, hogy paracetamolt, erre olyan udvrivalgasban tort ki, azt hittem, elelvez, mar bocsanat, ott dicsergetett, hogy remek, mennyire szuper, alig birtam rohoges nelkul...
Szoval tegnap haza, ma koran keles, befele Londonba, utkkozben leszakadt a kipufogo legvege (dob?)...miafene?!!valoszinuleg, amikor levettek a kocsiszallitorol, akkor torhettek le, szuper.Meg szerencse, hogy vezetheto volt, az automentok elengedtek, mi meg rohantunk az idopontra, beertunk 10 elott szepen.
Fel 11 korul mar be is hivtak, akkor iratok-adatok, begepeltek, beirtak, hogy aztan majd meg 3szor!!! meegkerdezzek es felirjak misztikus papirokra..milyen az NHS rendszere konyorgom?!az eddig oke, hogy ez a tarsadalom szellemileg nem all a topon (beltenyeszet, joleti tarsadalom, istenem, ez van, mit szepitsuk, lakossag fele nem tud irni-olvasni-szamolni), es jobb felni, mint megijedni, probaljak a hibakat elkerulni ezzel, betegosszecserelesek stb., de ez akkor is nevetseges, es rendkivul bosszanto.
3 oran at vizsgaltak, ebbol a konkret vizsgalat kb 15 perc volt.Es miert kell egy orvosnak egyszerre 3-4 betegeet kezelni, ahelyett ,hogy egyet letud teljesen, igy meg ide-oda megy, meg megkerdez mindent 3szor, mert azt se tudja, hol all a feje..
Keddre kaptunk idopontot, mutet lesz, ma csak megneztek es ujrakotoztek. Kedd reggel fel8ra kell menni, altatasos mutet lesz, 6 utan mar nem ihat, meg aznap kiengedik.
Nagyon bator, rendkivul buszke vagyok, hogy ilyen jol viseli, meg jo, hogy a bal gyurusujja, igy tud irni-rajzolni, le is rajzolta ma zsnak a naprendszerunket (nem lett teljes, Nap, Fold, Mars es Szaturnusz, meg 2 csillag, tobb nem fert a lapra).
Annyira csunya a seb, mar gennyesedik, de legalabb kap antibigyot, remelem, nem lesz gond, csak nehogy kijojjon a baranyhimlo addig...(azota mar 2 jobarat is elkapta...)
Leveszik a kormot, kitisztitjak alatta, aztan visszateszik, hogy ugy nojjon alatta az uj korom, mert ha nem igy csinalnak, fenn all a veszely, hogy nem lenne szep a korme utana, nem szabalyos lenne, benone stb.

2 megjegyzés:

  1. Anyám borogasss!!! Szegény kicsi lány!
    Drukkolok hogy minden rendben legyen és gyorsan túl legyetek a műtéten!

    VálaszTörlés
  2. Koszi:) tenyleg nagyon jol viseli, csak Somika van lenyugozve a kotestol es mindig le akarja szedni, figyelni kell..

    VálaszTörlés